[so2] Test Curs

Octavian Purdila tavi.purdila at gmail.com
Tue Apr 7 19:59:07 EEST 2020


On Tue, Apr 7, 2020 at 1:46 PM Paul Olaru via so2 <so2 at cursuri.cs.pub.ro> wrote:
>
> Din explicație, e suficient să ruleze o dată fiecare fir pentru ca lockdep să memoreze scenariul. NU este necesar ca deadlock-ul să se întâmple pentru ca kernelul să își dea seama că există posibilitatea (mai degrabă există false pozitive, situații în care deadlock-ul e imposibil dar lockdep nu poate demonstra că e imposibil). Dacă vede că o dată s-a făcut lock(a) lock(b) și o dată lock(b) lock(a), gen nested așa, poate trage concluzia că o să ai deadlock chiar dacă acel deadlock e prevenit de alte motive.
>
>
>
> Paginile pentru userspace și highmem pot fi la orice adresă din memoria fizică. Paginile de lowmem sunt la adresele fizice 0-768MB. Dar asta nu înseamnă că userspace-ul și highmem-ul nu pot avea și ele pagini în acest range. Ce e peste 768MB nu poate fi accesat de lowmem dar poate fi în continuare accesat de celelalte tipuri de alocare pentru că maparea în sine e flexibilă, atât în userspace cât și în highmem.
>
>
>
> Sent from Mail for Windows 10
>
>
>
> From: Alexandru Caragicu via so2
> Sent: Tuesday, April 7, 2020 1:42 PM
> To: Sisteme de Operare 2
> Subject: [so2] Test Curs
>
>
>
> De asemenea la testul 7 firele nu ruleaza intercalat la intrebarea 1 si la intrebarea 2 cum poate fi userspace in highmem?
>
>

Explicatiile de mai sus sunt corect, mersi Paul !

Alex, mai sunt neclaritati?


More information about the so2 mailing list